Traži se graditelj drugog Ski-centra

Kapitalnim budžetom za 2015. godinu, koji realizuje DJR, opredijeljeno je 4,05 milona eura za izgradnju drugog kolašinskog ski-centra
1 komentar(a)
trafo stanica, Foto: Privatna arhiva
trafo stanica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.10.2015. 11:25h

U toku je procedura javnog nadmetanja za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju prve faze Ski-centra “Kolašin 1600” na Bjelasici.

Iz Direkcije javnih radova (DJR) saopštili su da je u toku procedura javnog nadmetanja za izgradnju žičare maksimalnog kapaciteta 2.600 skijaša na sat, po principu “projektuj i izgradi“, izradu glavnih projekta ski staza u neposrednoj blizini žičare u dužini od četiri kilometra i osnježavanja staza sa akumulacijom vode.

Kapitalnim budžetom za 2015. godinu, koji realizuje DJR, opredijeljeno je 4,05 milona eura za izgradnju drugog kolašinskog ski-centra. Prva faza obuhvata izradu primarne i sekundarne elektroenergetske mreže, putne infrastrukture sa parkingom, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, ski-lifta maksimalnog kapaciteta 2.600 skijaša na sat, četiri kilometra staza, izgradnju infrastrukturnih objekata sa pratećim sadržajima i nabavku neophodne mehanizacije i opreme.

“Planirani rok za završetak faze je kraj 2016. čime bi se stvorili uslovi za rad ski-centra u zimskoj sezoni 2016/2017. Druga faza realizacije podrazumijeva izgradnju akumulacionog jezera i izradu sistema za osnježavanje staza”, saopštili su iz DJR.

Bonus video: