DIF potpisao sporazum o saradnji sa fakultetom iz Mostara

“Sporazum predviđa i zajedničku organizaciju ljetnjih škola i seminara, kao i razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih publikacija. Od posebne važnosti je i razmjena iskustva u oblasti informacijskih sistema i komunikacija”, kazao je Popović
74 pregleda 1 komentar(a)
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Fakultet za sport, Nikšić, Foto: Fsnk.ac.me
Ažurirano: 15.10.2015. 11:43h

Dekani nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, doc.dr Stevo Popović i prof. dr Mario Vasilj, potpisali su sporazum o saradnji.

To je 23 bilateralni sporazum koji je Fakultet za sport, od svog osnivanja 2008. godine, potpisao sa inostranim visokoškolskim institucijama iz oblasti sportskih nauka.

Prema Popovićevim riječima, uspostavljena saradnja imaće višestruki značaj za oba fakulteta, naročito kada je riječ o razmjeni studenata, nastavnika, saradnika i istraživača, kao i izvođenju zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

“Sporazum predviđa i zajedničku organizaciju ljetnjih škola i seminara, kao i razmjenu stručne literature, udžbenika i drugih publikacija. Od posebne važnosti je i razmjena iskustva u oblasti informacijskih sistema i komunikacija”, kazao je Popović.

Na mostarskom fakultetu, u okviru kojeg funkcioniše odsjek za fizičku kulturu, na dvanaest studijskih grupa ima preko 3.000 studenata.

Bonus video: