Uživanje uz vrmački čaj i domaće galetine

Za posjetioce je organizovan je i besplatan prevoz iz centra Tivta do oko 4 kilometra udaljenog sela na obroncima Vrmca. Kombi za Gornju Lastvu polazi u nedjelju u 15.30 ispred glavne tivatske Pošte
0 komentar(a)
čaj od ruzmarina, Foto: Shutterstock
čaj od ruzmarina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2015. 09:56h

Kulturno zavičajno udruženje „Napredak" iz Gornje Lastve narednog vikenda organizuje zanimljiv događaj pod nazivom „Čaj u četiri ure popodne".

U nedjelju u 16 sati u gornjolastovskom Domu kulture „Ilija Marković" biće priređeno posluženje “Vrmačkim čajem” od ljekovitog bilja ubranog na Vrmcu u okolini Gornje Lastve, i domaćim galetinama – tradicionalnim starim suvim kolačima koji se jedu uz čaj ili kafu.

Vrmački čaj i domaće galetine prezentovaće poznati tivatski gastronom, novinar i publicista Mašo Čekić, nakon čega će koncert održati Milica Lalošević - sopran, Bruna Matijević - flauta i Oleksij Molčanov - klavir. Na repertoaru su djela Faurea, Brahmsa, Offenbacha, Verdia i Schuberta.

Ovaj neuobičajeni gastronomsko-kulturni događaj je inspirisan projektom „Baština - pokretač razvoja".

Za posjetioce je organizovan je i besplatan prevoz iz centra Tivta do oko 4 kilometra udaljenog sela na obroncima Vrmca. Kombi za Gornju Lastvu polazi u nedjelju u 15.30 ispred glavne tivatske Pošte.

Bonus video: