Žabljak: U hotelima će tokom zime važiti cijene koje su primjenjivane prošle godine

Cijena polupansiona u dvokrevetnim sobama kreće se između 24 i 50 eura, zavisno od kategorije hotela. Krevet u privatnom smještaju koštaće od sedam do 15 eura, opet zavisno od karakteristika smještaja i teritorijalne pozicije stanodavca
0 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 14.10.2015. 12:35h

Direktor lokalne Turističke organizacije Boro Nikolić donio je na Žabljak lijepe utiske sa nedavno održanog sajma turizma u Novom Sadu. Prethodno je ovaj turistički centar predstavljen na sajmovima u Tirani i Dubrovniku a slijede ovakve prezentacije u Kragujevcu, Beogradu i u Crnoj Gori.

"U Novom Sadu predstavljali smo udruženu turističku privredu našeg grada. U tom smislu smo ponijeli obilje reklamnog materijala kao i cjenovnike usluga za narednu zimu koje su napravili hotelijeri, njih 12, i privatni stanodavci koji raspolažu sa 478 kreveta. Tu su i dva skijališta koja su takođe izašla sa cijenama. Uz njih i sportsku dvoranu za koju se već interesuju neki sportski kolektivi koji planiraju zimske pripreme na Žabljaku", kazao Nikolić i ističe dobro interesovanje kako individualnih posjetilaca tako i grupa i agencija.

Nikolić tvrdi da se turistička privreda kvalitetno priprema za zimsku sezonu. Očekuje da će kvalitetan servis obaviti subjekti koji se staraju o održavanju puteva, elektroprivreda sa stabilnim napajanjem strujom, vodovod i preduzeće i građanstvo kada je u pitanju čistoća. Ipak, uslov svih uslova je dovoljno snijega, kaže Nikolić uz očekivanje da će na skijalištima Savin kuk i Javorovača, ski infrastruktura biti na vrijeme servisirana i remontovana, što je ovih dana na Savinom kuku aktuelno.

Prema cjenovnicima usluga u žabljačkim hotelima tokom naredne zime važiće cijene koje su se primjenjivale prošle godine.

Cijena polupansiona u dvokrevetnim sobama kreće se između 24 i 50 eura, zavisno od kategorije hotela. Krevet u privatnom smještaju koštaće od sedam do 15 eura, opet zavisno od karakteristika smještaja i teritorijalne pozicije stanodavca.

Kada su u pitanju cijene na skijalištima, u odnosu na prošlu godinu, razlika je što će jednodnevni ski pas za odrasle na Savinom kuku, tokom januara, umjesto 12 koštati 15 eura. Tokom februara i marta umjesto prošlogodišnjih deset koštaće 13 eura. I dvodnevni ski pas u januaru poskupio je sa 20 na 25 eura. Uveden je poludnevni ski pas koji u januaru košta deset a u naredna dva mjeseca po osam eura. Skijanje za djecu poskupilo je sa šest na osam eura odnosno šest u februaru i martu.

Noćno skijanje, kao i prošle godine koštaće šest eura. Uveden je desetodnevni ski pas koji u januaru košta 100 a u naredna dva mjeseca po 80 eura. Petodnevni, takođe novina u cjenovniku košta 40 eura. Sedmodnevni, kao i prošle godine 70 odnosno po 60 u drugom i trećem mjesecu. Sezonski ski pas je pojeftinio pa će umjesto 230 koštati 150 eura dok je za domicilno stanovništvo 100 eura. Kao i prošle godine, djeca sa Žabljaka i nacionalni reprezentativci moći će besplatno da skijaju.

Na Javorovači i za djecu i za odrasle, kao i prošle godine, dnevni ski pas košta pet eura. Sedmodnevni za djecu košta 30 a za odrasle 48 eura. Pet eura košta noćno skijanje Oba ski centra nude najam ski opreme i školu skijanja.

Bonus video: