Pavićević: Obećanje Kovačević ostalo samo na riječima

"Ponovo će se nadležni u Crnoj Gori 15. oktobra, 3. decembra i možda još nekog datuma prisjetiti da, kako oni kažu, postoje problemi koje treba rijšavati” dodala je Pavićević
52 pregleda 9 komentar(a)
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Zagorka Pavićević, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 14.10.2015. 10:08h

U Crnoj Gori nije praksa da se primjenjuju zakoni koji su usvojeni da bi se država razvijala kao inkluzivno društvo, izjavila je članica Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore Zagorka Pavićević.

“Dan Bijelog štapa - 15. oktobar je simbol samostalnosti slabovidih osoba. I pored toga što Zakon o zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom usvojen 2008. zapošljavanje je i dalje riješeno samo na papiru,” kaže Pavićević.

Pavićević je kazala da u prilog tome ide i činjenica da je 27. maja poslanica Pozitivne Azra Jasavić u Skupštini postavila pitanje ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević u vezi sa zapošljavanjem slabovide osobe, koja, iako ima visoku stručnu spremu i položen stručni ispit,i pored postojećih zakonskih rješenja, ne može da zasnuje radni odnos.

“Ministarka je u parlamentu obećala da će problem biti riješen, međutim od tog datuma do danas situacija se nije promijenila i sve je ostalo samo na riječima kao i u mnogim sličnim slučajevima. Ponovo će se nadležni u Crnoj Gori 15. oktobra, 3. decembra i možda još nekog datuma prisjetiti da, kako oni kažu, postoje problemi koje treba rijšavati” dodala je Pavićević.

Napomenula je da se Pozitivna Crna Gora zalaže za društvo jednakih šansi, i dodala da stoga osobe sa završenim fakultetom ne mogu i ne smiju biti tretirane kao teško zapošljiva lica.

“To će biti moguće kada vladavinu veza zamijenimo vladavinom prava”, zaključila je Pavićević.

Bonus video: