Porodica iz Kolašina muku muči sa Kinezima

CRBC dolazi iz “prijateljske Kine, u kojoj je vladavina prava neprikosnovena”
156 pregleda 10 komentar(a)
Zdravko Vujisić, Foto: Dragana Šćepanović
Zdravko Vujisić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 13.10.2015. 18:24h

Zorica i Zdravko Vujisić, koji su, zajedno sa bratom Zoranom suvlasnici imanja na Jabuci, kod Mateševa, treći put tokom minulih pola godine pozvali su policiju, zbog toga što, kako tvrde, kineska kompanija CRBC uzurpira njihovu imovinu.

Vujisići su ljetos pozvali novinare i policiju, požalivši se da radnici i mehanizacija prelaze preko dijela njihove imovine, koji nije eksproprisan za autoput.

Oni su tada kazali da su im izvođači radova potpuno “zdrobili” jednu parcelu i na njoj napravili kop dubok 10 metara i prekinuli vodovod.

Oni tvrde da CRBC i dalje radi isto i da upozorenja, dolasci policije i izvještaji medija nijesu dali rezulate.

S obzirom na "renome i ugled" kopmanije, kažu da su "iznenađeni".

Oni tvrde "da trpe posljedice tuđih grešaka i arogantnost izvođača radova na dionici puta Smokovac-Mateševo”, ali da su, uprkos tome, do sada su pokazivali maksimalnu toleranciju i korektnost.

Zahtijevaju i da Kinezi poštuju zakone.

Iz CRBC-a ni juče, kao ni ljetos, nije bilo moguće dobiti zvaničan odgovor o razlozima za konflikte sa mještanima Jabuke.

”Vijestima” je iz kompanije nezvanično saopštenoda je problem nasto zbog neprecine dokumentacije koja se odnosi na lokacije eksproprisanih i parcela koje država nije otkupila za potrebe gradnje autoputa.

Još nekoliko mještana zatražilo je ljetos pomoć medija zbog sličnog problema.

Vujisići tvrde da im je blokirana imovina i onemogućeni bilo kakvi radovi.

Ističu da su izloženi nepotrebnim troškovima, a da CRBC pola godine ništa nije preduzela da problem riješi.

Smatraju da "greške i propuste" u projektu ne bi trebalo da plaćaju vlasnici imovine uz trasu autoputa. Menadžmentu su poručili da “zaslužuju” da se sa “više prava” odnose prema njima i imovini, istakavši da dolaze iz "prijateljske Kine, u kojoj je vladavina prava neprikosnovena".

Bonus video: