Vodovod najavljuje skoro uvođenje takse na vodomjere

Ukoliko dobiju zeleno svjetlo od Sekretarijata, Makrid kaže da će Vodovod cijenu održavanja vodomjera stavljati kao posebnu stavku na računu
131 pregleda 16 komentar(a)
Vodomjeri, Ugradnja vodomjera,  Vodovod i kanalizacija, Foto: Vesko Belojević
Vodomjeri, Ugradnja vodomjera, Vodovod i kanalizacija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.10.2015. 11:52h

Tehnički direktor podgoričkog Vodovoda Filip Makrid kazao je da bi vodomjeri uskoro mogli biti briga tog preduzeća.

On je za Radio Crne Gore kazao da je upućen zahtjev nadležnom sekretarijatu za donošenje odluke kojom bi vlasnici individualnih objekata, za održavanje vodomjera plaćali euro, a u zgradama, gdje je mjerni instrument za utrošenu vodu zajednički za više stanova - naknada bi iznosila 38 centi .

Makrid je kazao i da će ovih dana početi ugradnja vodomjera i na novoizgradjeni vodovod u Zeti .

"Naše preduzeće pokušava da radi ono šo je praksa u većini Vodovoda u Crnoj Gori, a to je da se uvedu takse za održavanje mjernih instrumenata i da se na taj način podigne kvalitet usluge odnosno da izvršimo jednu radnju koja će u daljoj budućnosti sigurno biti u funkciji građana Podgorice.Tim više što kroz ovu taksu gledaćemo da sva vodomjerna brojila i svi vodomjerni instrumenti budu održavani pravilno u skladu sa standardima i sa normama. U ovom trenutku naše preduzeće je resornom sekretarijatu dalo inicijativu za uvođenje takse i to po našem mišljenju treba da bude oko 1 euro za individualne vodomjere do 0,38 centi za potrošače koji imaju zajedničke vodomjere. Nadamo se da ćemo u najskorije vrijeme dobiti odgovor od sekretarijata koji je vezan za ovu taksu i za ovaj vid prakse koja se već sada primjenjuje u velikom broju Vodovoda u Crnoj Gori i moćićemo ja se nadam u nekom narednom periodu budemo konkretni po pitanju te prakse", kazao je Makrid za RCG.

Ukoliko zakonska procedura bude poštovana i ukoliko dobiju zeleno svjetlo od Sekretarijata, Makrid kaže da će Vodovod cijenu održavanja vodomjera stavljati kao posebnu stavku na računu.

Bonus video: