Brazilac opet ističe ljubav prema CG: Zastava ispod Hrista Spasitelja

Nesvakidašnju ljubav prema zemlji u kojoj nikada nije bio, Roveda iskazuje već godinama
237 pregleda 20 komentar(a)
Marčelo Roveda, Foto: Privatna arhiva
Marčelo Roveda, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.10.2015. 06:16h

Moja ljubav prema Crnoj Gori je nešto više, nešto što se usadilo u moju dušu, napisao je Brazilac Marčelo Roveda, opisujući fotografiju na kojoj u crnogorskom dresu, sa zastavom, pozira ispod spomenika Hristu Spasitelju u Rio de Žaneiru.

"Želeći da odam poštovanje mojim dragim Crnogorcima, među mojim stvarima se našao dres i zastava Crne Gore koju sam dobio na poklon od grada Rožaja. Znajući da mnogi iz Crne Gore maštaju o Riju, jednako kao što ja maštam o Crnoj Gori, odlučio sam da napravim sliku kod statue Hrista Spasitelja, kao najznačajnijeg obilježja ovog grada. Mnogi su me pitali kojoj zemlji dres pripada. Odgovorio sam im: iz Rožaja. Moj sljedeći san je Salvador, a ako Bog da nadam se i posjeti mojoj Crnoj Gori”, napisao je Roveda.

Nesvakidašnju ljubav prema zemlji u kojoj nikada nije bio, Roveda iskazuje već godinama.

O njoj svjedoče i brojne fotografije sa motivima i simbolima Crne Gore koje je postavio na Fejsbuk nalogu i na desetine prijatelja sa kojima je, tvrdi, svakodnevno u kontaktu.

Prije dvije godine Marčelo se obraćao nekim crnogorskim opštinama sa željom da mu pošalju zastavu Crne Gore. Odgovorili su iz rožajska uprave, iz koje su, pored zastave, u dva navrata poslali suvenire grada i države. Roveda je promovisao i turističke potencijale Tivta u svojoj zemlji.

Bonus video: