Putevi suvi, vozite oprezno zbog sitnih odrona

Zimska opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove
0 komentar(a)
Odron, Foto: Shutterstock
Odron, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.11.2018. 08:07h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po uglavnom po suvim putevima, a kako su kazali iz Auto-moto saveza, duž klisura i rijeka mogući su sitni odroni.

Zimska opreme obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Iz Auto-moto saveza su kazali da je upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

Zbog rekonstrukcije na magistralnom putu Ulcinj – Krute, saobraćaj se obustavlja radnim danima od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta, a vikendom od devet do 17 sati, noću od 22 do šest sati.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Krstac – raskrsnica za Lovćen saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog postavljanja zaštitnih mreža na kosinama, na magistranom putu Podgorica-Kolašin, u mjestu Donje Mrke, došlo je do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Risan – Perast je, zbog izgradnje pješačke staze, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog geodetskih radova na magistralnom putu Bar – Ulcinj, saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog sanacije mosta Meljestak na magistralnom putu Podgorica - Kolašin promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Bonus video: