DF o otkazivanju "Prajda": I mi i oni se borimo za svoja prava

Organizacioni odbor ptreksinoć je donio odluku o odlaganju prajda, jer, kako je saopšteno, ne žele da utiču i da se miješaju u trenutnu “političko-partijsku dinamiku”
10 komentar(a)
montenegro pride, Foto: Savo Prelević
montenegro pride, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2015. 09:30h

U Demokratskom frontu, u vrijeme zakazivanja protesta koji se danima održavaju ispred Skupštine, nijesu znali da je Montenegro prajd planiran za 17. oktobar, ocijenio je odbornik DF-a u Skupštini Glavnog grada Nikola Bajčetić.

Komentarišući odluku Organizacionog odbora da odloži održavanje prajda, Bajčetić je istakao da je poštuju ako su smatrali da je to “korisnije po njih”.

“Kao što se i oni bore za svoja prava, i tu svoju borbu iskazuju legitimnim putem, tako se i mi borimo za fer i slobodne izbore... a našu borbu manifestujemo kroz mirne i građanske proteste... Kada je u pitanju otkazivanje prajda, vjerujemo da i sami organizatori razumiju karakter ovih protesta i njihovu dimenziju...”, kazao je Bajčetić juče “Vijestima”.

Organizacioni odbor ptreksinoć je donio odluku o odlaganju prajda, jer, kako je saopšteno, ne žele da utiču i da se miješaju u trenutnu “političko-partijsku dinamiku”.

Ocijenili su da u trenutnom, politički složenom trenutku, njihova poruka ne bi stigla prvenstveno do građana.

“Kako bi osigurali mogućnost da u događaju koji organizujemo učestvuju sve zainteresovane osobe koje dijele vrijednosti Povorke, nezavisno o tome koje su partije članovi ili simpatizeri, iniciraćemo sastanke sa svim parlamentarnim stranakama na kojima ćemo predstaviti platformu Povorke i uputiti pozive za učešće na istoj”, saopštili su, pojasnivši da će o novom terminu obavijestiti javnost...

Bonus video: