Odložen "Montenegro Prajd – Za svaki grad" planiran za 17. oktobar

"Organizacioni odbor Montenegro Prajda će o terminu održavanja Povorke blagovremeno obavijestiti javnost"
74 pregleda 24 komentar(a)
Povorka ponosa, Foto: Vijesti online
Povorka ponosa, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 08.10.2015. 21:52h

Povorka Ponosa LGBTIQ osoba "Montenegro Prajd" planirana za 17. oktobar je odložena, odlučio je Organizacioni odbor centralnog godišnjeg okupljanja LGBTIQ zajednice.

"Ne želimo uticati, niti se miješati u trenutnu političko-partijsku dinamiku. Želimo osvojiti ulice za sve one koji su primorani da kriju svoju seksualnu orijentaciju i rodni identitet. Smatramo da je naše pravo na jednake mogućnosti za srećan i slobodan život političko pitanje, ali i da u trenutnom, politički složenom trenutku, naša poruka neće stići do svih subjekata, prvenstveno građana i građanki naše države u svakom njenom gradu", navodi se u saopštenju Kvir Montenegro.

Kako bi osigurali mogućnost da u događaju koji organizuju učestvuju sve zainteresovane osobe koje dijele vrijednosti Povorke, nezavisno o tome koje su partije članovi ili simpatizeri, iz Kvir Montenegra su najavili da će inicirati sastanke sa svim parlamentarnim stranakama na kojima će predstaviti platformu Povorke i uputiti pozive za učešće na istoj.

"Organizacioni odbor Montenegro Prajda će o terminu održavanja Povorke blagovremeno obavijestiti javnost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: