Pet godina čeka pare za sahranu supruge

“Supruga Ifeta je u policiji radila do 2009... Za njenu sahranu sam pozajmio pare, koje nemam da vratim“...
93 pregleda 5 komentar(a)
Remzo Agović, Foto: Ferid Kujević
Remzo Agović, Foto: Ferid Kujević
Ažurirano: 08.10.2015. 18:42h

Rožajac Remzo Agović kaže da pet godina čeka da Uprava policije nadoknadi troškove sahrane njegove supruge, koja je radila u rožajskom Odjeljenju bezbjednosti.

On tvrdi da mu je rečeno da po zakonu ima pravo na troškove sahrane supruge i da se tim povodom više puta obraćao nekadašnjim direktorima policije Veselinu Veljoviću i Božidaru Vuksanoviću, kao i ministru MUP-a Rašku Konjeviću.

Dobio je, kaže, samo prazna obećanja.

“Moja supruga Ifeta je u rožajskoj policiji radila od 1991. do 2009. godine kada se razboljela i ubrzo umrla... Za njenu sahranu sam pozajmio pare od rođaka, koje još nijesam i nemam odakle da vratim“, rekao je Agović.

Sa troje djece, od kojih je jedno srednjoškolac, Agović živi kao podstanar. Prehranjuju se od 90 eura penzije koju su ostvarili nakon Ifetine smrti.

“Besmisleno je pričati o tome kakav život sebi četvoročlana porodica može priuštiti sa 90 eura. Podjednako boli i činjenica da pet godina ne možemo da ostvarimo pravo ni na troškove sahrane“, kazao je Agović.

U kabinetu nekadašnjeg direktora UP Vuksanovića mu je, kako tvrdi, rečeno da ta otpremnina porodicu sljeduje po zakonu.

“Na zakazani sastanak 2010. godine, umjesto Vuksanovića su me primili njegovo pomoćnik Drago Minić i Sead Frljučkić. Nakon što su me saslušali pozvali su kadrovsku i navodno riješili problem. Rekli su da nam troškovi za sahranu po zakonu pripadaju, te da će mi iznos do hiljadu eura poslati u Rožaje, da tim povodom više ne moram dolaziti“, rekao je Agović.

On tvrdi da mu je potom Minić u telefonskom razgovoru, navodno, kazao da je novac već uplaćen.

“Od tada je prošlo već pet godina , ali pare nijesu stigle. Prevaren sam i kao čovjek i kao suprug nekadašnje službenice policije. Iako sam mu pisao, vjerujem da ministar Konjević nije dobio moje pismo, jer smatram da bi on reagovao, za razliku od policije“.

Iz UP do juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti“.

Bonus video: