Ministarstvo prosvjete osudilo napad na profesora OŠ "Boško Strugar"

U Ministarstvu se nadaju se da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti mjere i sankcionisati počinioca napada na profesora u JU OŠ "Boško Strugar"
707 pregleda 6 komentar(a)
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
OŠ “Boško Strugar” u Ulcinju, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.10.2015. 14:44h

Ministarstvo prosvjete osudilo je napad na profesora matematike u JU OŠ "Boško Strugar" Ulcinj Sabra Koljenovića od strane roditelja učenika škole, koji je "svojim ponašanjem dao loš primjer cjelokupnom društvu i ugrozio prevashodno sigurnost profesora, a potom i jedne od najčasnih i najodgovonih profesija".

Koljenović je pretučen jer je učeniku iz razreda upisao negativnu ocjenu. Profesor je zbog frakture nosa bio prebačen u barsku, a potom i u podgoričku bolnicu ali se nakon ukazane pomoći nalazi na kućnom liječenju.

"Profesija prosvjetnog radnika je plemeniti poziv usmjeren ne samo na sticanje znanja i vještina, već i formiranje i usvajanje pozitivnih stavova i vrijednosti mladih ljudi koji treba da postanu nosioci društvenog razvoja. Ministarstvo prosvjete apeluje na građane da poštuju profesiju prosvjetnog radnika i nada se da će ovaj slučaj ostati usamljen i da se nikada više neće ponoviti. Prosvjetni radnici zaslužuju poštovanje i podršku cjelokupnog društva s obzirom na to da obavljaju humani, ali jedan od najtežih i najljepših poslova, a od njihovog vaspitno-obrazovnog rada, pored onoga što pojedinac nosi iz porodice, zavisi kakav će neko čovjek postati", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

U Ministarstvu se nadaju se da će nadležni organi u skladu sa zakonom preduzeti mjere i sankcionisati počinioca napada na profesora u JU OŠ "Boško Strugar".

Bonus video: