GRAĐANSKI POKRET URA:

Nezavisna revizija da kaže ko je kriv za dug Montenegro airlinesa

Istraga protiv Đurišića i bivšeg rukovodstva MA pokrenuta je prošle godine, nakon što je novo tužilaštvu dostavilo revizorski izvještaj revizorske kompanije MV Konsalt, u kojem su konstatovane nepravilnosti u finansijskim izvještajima za prethodne godine
5 komentar(a)
Zoran Đurišić, Daliborka Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Zoran Đurišić, Daliborka Pejović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 08.10.2015. 15:46h

Samo nezavisna revizija može da utvrdi realan dug nacionalne avio-kompanije “Montenegro erlajnz” (MA) i odgovori na pitanje za vrijeme čijeg “gazdovanja” je nastao, ocijenio je član koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA Rade Milošević.

Milošević je istakao da ne želi da stane na stranu ni starog, ni novog rukovodstva, ali i da oba smatra odgovornim za višemilionski dug.

"I staro i novo se vjerovatno nijesu adekvatno ophodili prema novcu građana Crne Gore, čim je nastao višemilionski dug”, kazao je Milošević "Vijestima”.

"Dnevne novine" juče su objavile da je obustavljena istraga protiv bivšeg direktora MA Zorana Đurišića i da je tužilaštvo pokrenulo izviđaj o poslovanju novog rukovodstva, na čelu sa Daliborkom Pejović, za period od juna 2013. do septembra 2015.

Pejovićeva juče nije željela da komentariše pokretanje izviđaja.

"Odjeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina... konstatovalo je da, povodom izvještaja MV Konsalt o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza MA za 2013. godinu, nije našlo da postoji osnovana sumnja da je bilo koje lice izvršilo bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”.

Istraga protiv Đurišića i bivšeg rukovodstva MA pokrenuta je prošle godine, nakon što je novo tužilaštvu dostavilo revizorski izvještaj revizorske kompanije MV Konsalt, u kojem su konstatovane nepravilnosti u finansijskim izvještajima za prethodne godine.

Preporučujemo za Vas