PG: Borovi posječeni na Ćemovskom

Svježe posječeni borovi u blizini Stočne pijace, slično je u šumi naspram Zelenike i u zlatičkoj šumi
120 pregleda 6 komentar(a)
Ćemovsko sječa, Foto: Luka Zeković
Ćemovsko sječa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2015. 06:33h

Svježe posječeni borovi, gomila smeća i otpada, mogu se vidjeti na Ćemovskom polju u blizini Stočne pijace. Borovi su posječeni do korijena ili metar dva iznad zemlje.

Reporteri “Vijesti” uvjerili su se, prije dva dana, da su pojedini borovi posječeni nedavno, neki su pali vjerovatno pod udarom vjetra, a bilo je stabala spremnih za odvoz.

Ni u šumi preko puta Kombinata aluminijuma nije ništa bolja situacija, odnosno šumokradice ni tamo ne miruju, o čemu svjedoče brojni panjevi.

“To je nažalost redovna pojava, a pogotovo sada kada ide sezona grijanja je učestalo. Nisam vidio nikog da sječe drveće, ali nailazim na trupce spremne za utovar”, kazao je mještanin “Vijestima” Blažo Pavićević.

Iz NVO “Green Home” je “Vijestima” saopšteno da nijesu imali u skorije vrijeme prijavu zbog nelegalne sječe na Ćemovskom polju ili na nekoj drugoj lokaciji u gradu.

“Vijesti” su u više navrata ranije pisale o “pohodima” šumokradica na Ćemovskom polju, a iz “Zelenila” su u januaru prošle godine registrovali čak 55 posječenih stabala pored magistrale za Petrovac.

Osim na Ćemovskom i u Zelenici, na meti šumokradica je često i šuma na Zlatici.

Bonus video: