Splavarilo oko 30.000 turista

Ostvareno je, tvrdi Jovović, više od 10 hiljada noćenja, oko 10 odsto više nego prethodne godine
0 komentar(a)
rafting, Tara, Foto: Shutterstock
rafting, Tara, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2015. 06:21h

Direktor Turističke organizacije Plužine Neđeljko Jovović ocijenio je da je protekla ljetnja turistička sezona nadmašila očekivanja i da su ostvareni najbolji rezultati u posljednjih osam godina.

“Ključni razlozi za to su povoljne vremenske prilike, pojačano interesovanje turista za sjeverni region Crne Gore i aktivne vidove odmora, zasnovane, prije svega, na aktivnostima u prirodi, promocija turističkih potencijala i ponude i podizanje nivoa turističke ponude, po kvalitetu, strukturi i kvantitetu“, istakao je Jovović.

On je kazao da je rafting i dalje najprodavaniji turistički proizvod u Plužinama i da je do kraja septembra splavarilo oko 30.000 turista, što je za oko 13 odsto više nego lani u istom periodu.

Ostvareno je, tvrdi Jovović, više od 10 hiljada noćenja, oko 10 odsto više nego prethodne godine.

Četvrtinu gostiju, pojasnio je, čine turisti sa prostora bivše Jugoslavije, slijede gosti iz Rusije, Poljske, Austrije, Češke, Italije, Francuske.

“Može se reći da je iz godine u godinu prisutan napredak i u kvalitetu i u kvantitetu turističke ponude i njene promocije, kao i porast broja turističkih kapaciteta“, kazao je Jovović.

On je ocijenio da ne treba zanemariti ni probleme kao što su obavljanje djelatnosti, a posebno raftinga, bez odobrenja, nedovoljno kvalitetna infrastruktura na Šćepan Polju i kanjonu Tare i nedostatak hotelskih kapaciteta u gradu.

Tu su i loša turistička signalizacija, nedovoljan broj turističko-promotivnih manifestacija, nedostatak punktova za prodaju domaćih proizvoda i suvenira...

“Moramo biti svjesni činjenice da su Plužine na samom početku razvoja turizma. Potrebno je puno strateški osmišljenih aktivnosti, ozbiljnog rada i značajnijih ulaganja u turizam, da bismo mogli u većoj mjeri valorizovati potencijale sa kojima raspolažemo i sebe kvalitetnije pozicionirati na mapi turističkih destinacija“, smatra Jovović.

Bonus video: