Inspekcijski tim Crne Gore kontrolisao u Mostaru

Vođe Inspekcijskog tima Crne Gore, Radojica Pejović i vođa Pratećeg tima Oružanih snaga BiH, Jenko Bošnjak istakli su da je aktivnost sprovedena u skladu sa Sporazumom, profesionalno i uz maksimalnu otvorenost i razumijevanje obje strane
126 pregleda 0 komentar(a)
Oružje, Foto: Shutterstock
Oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.10.2015. 16:03h

Inspekcijski tim Crne Gore kontrolisao je prijavljene lokacije Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (BiH) u kasarni "Miralem Jugo" u Livaču (Mostar), na osnovu Sporazuma o podregionalnoj kontroli naoružanja.

Pored tima Crne Gore i pratećeg tima BiH u inspekciji su učestvovali i gosti posmatrači OEBS-a iz Češke, kao i gosti pratećeg tima iz Njemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

"Inspekcijom je konstatovano da BiH u potpunosti poštuje Sporazum kao jedna od država potpisnica, kao i to da je stanje naoružanja koje podliježe Sporazumu u skladu sa onim koje je dato u Godišnjoj razmjeni informacija za ovu godinu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

U završnoj analizi oba tima, istaknuto je da je inspekcija sprovedena uz maksimalan profesionalizam, što su potvrdili i gosti posmatrači OEBS-a. "To predstavlja doprinos izgradnji povjerenja i bezbjednosti u regionu".

Vođe Inspekcijskog tima Crne Gore, Radojica Pejović i vođa Pratećeg tima Oružanih snaga BiH, Jenko Bošnjak istakli su da je aktivnost sprovedena u skladu sa Sporazumom, profesionalno i uz maksimalnu otvorenost i razumijevanje obje strane.

Bonus video: