Valentina Pavličić otišla iz Višeg suda

Dosadašnja sutkinja nedavno je izabrana za zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, čije su kancelarije u Podgorici
702 pregleda 3 komentar(a)
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Valentina Pavličić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2015. 09:26h

Valentina Pavličić i zvanično je napustila podgorički Viši sud, saznaju “Vijesti”.

Dosadašnja sutkinja nedavno je izabrana za zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, čije su kancelarije u Podgorici.

Valentina Pavličić pravosudni ispit položila je početkom 1997. godine, nakon čega je obavljala posao stručnog saradnika i sekretara u Višem sudu u Podgorici. Za sutkinju Osnovnog suda izabrana je 2001. Od juna 2005. godine određena je za postupanje u predmetima organizovanog kriminala u pretkrivičnom i istražnom postupku.

Ona je zatim u martu 2006. godine, izabrana za sutkinju Višeg suda u Podgorici, u prvostepenom krivičnom odjeljenju.

Od septembra 2008. je sudija Specijalizovanog odjeljenja za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina. Najnovijim rasporedom poslova za 2015. godinu u Višem sudu je bila predsjednik Krivičnog odjeljenja.

Pavličić je bila član u Konstitutivnom savjetu sudija Evrope ispred Crne Gore, a član je i radne grupe za poglavlje 24 o pristupanju EU. Pavličić se nalazi i na listi eksperata OEBS-a.

Bonus video: