UCG donirao knjige srednjim školama

Sa Univerziteta je saopšteno da je riječ o izdanjima iz oblasti umjetnosti, društvenih, humanističkih, prirodnih i tehničkih nauka, čiji su autori profesori Univerziteta
3 komentar(a)
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
UCG, Univerzitet Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.10.2015. 17:17h

Univerzitet Crne Gore donirao je šest hiljada univerzitetskih udžbenika gimnazijama i stručnim školama u svim crnogorskim opštinama.

Sa Univerziteta je saopšteno da je riječ o izdanjima iz oblasti umjetnosti, društvenih, humanističkih, prirodnih i tehničkih nauka, čiji su autori profesori Univerziteta.

„Imajući u vidu svoju misiju da širi i unapređuje znanje i učenje, kao i da otvoreno sarađuje sa društvenom zajednicom, Univerzitet ovom donacijom želi da podstakne srednjoškolce, a naročito maturante, da se upoznaju sa oblastima koje će izučavati na fakultetu i da im oblasti za koje se interesuju učini dostupnijim“, kaže se u saopštenju.

To je, kako se navodi, ujedno i najveća donacija Univerziteta te vrste institucijama u Crnoj Gori, a predstavlja vid širenja edukativne uloge Univerziteta u društvu.

U toku je i priprema konkursa za nova univerzitetska izdanja, kojima će izdavački fond Univerziteta dodatno biti obogaćen.

Bonus video: