Darmanoviću dodijeljena titula počasnog doktora nauka Univerziteta "Sv. Kliment Ohridski"

"Ova prestižna akademska ustanova već skoro 40 godina predstavlja jedan od stubova visokog obrazovanja u vašoj zemlji", rekao je Darmanović
0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 22.11.2018. 16:37h

Ministru vanjskih poslova Crne Gore Srđanu Darmanoviću dodijeljena je danas u Bitolju titula počasnog doktora nauka Univerziteta "Sv. Kliment Ohridski", na inicijativu rektora ove akademske institucije prof. dr Saše Korunovskog, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Tokom svečane ceremonije dodjele doktorata, Darmanović je kazao da je odluku da bude proglašen počasnim doktorom nauka Univerziteta "Sveti Kliment Ohridski" primio sa osjećanjem izuzetne počastvovanosti.

"Ova prestižna akademska ustanova već skoro 40 godina predstavlja jedan od stubova visokog obrazovanja u vašoj zemlji", rekao je Darmanović.

Korunovski je naglasio da Darmanoviću dodjeljuju počasni doktorat u znak priznanja za dostignuća u profesionalnoj akademskoj karijeri sa posebnim akcentom na njegovu ulogu u savremenom političkom životu i značajan doprinos evroatlantskoj integraciji Crne Gore.

Istakao je i Darmanovićev izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđenju bilateralne saradnje i tradicionalno prijateljskih veza između univerziteta i institucija Crne Gore i Makedonije.

Svečanoj ceremoniji su prisustvovali brojni predstavnici akademske zajednice, diplomatskog kora i opštine Bitolj.

Bonus video: