Klubu Lahor uručene tri jedrilice

Nakon godinu kašnjenja Klub diplomatske regate predao tri jedrilice, vrijedne 12.800 eura, Jedriličarskom klubu Lahor
75 pregleda 0 komentar(a)
jedrilice Boka Kotorska, Foto: Arhiva Vijesti
jedrilice Boka Kotorska, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.10.2015. 11:28h

Nakon godinu dana kašnjenja Klub diplomatske regate juče je predao tri jedrilice Optimist, vrijedne 12.800 eura, Jedriličarskom klubu Lahor.

Članovi diplomatskog kora i poslovne elite Crne Gore tokom humanitarne većeri na diplomatskoj regati u Tivtu 15. septembra prošle godine sakupili su ukupno 12.800 eura za Lahor.

Međutim, donacija ni nakon godinu dana nije bila uručena klubu, a organizator regate iz Kluba diplomatske regate Mladen Filipović nije htio da govori zbog čega se to dogodilo.

"Vijesti" su ranije objavile da, prema nezvaničnim saznanjima, situacija uoči nove regate postaje neugodna, jer su neki od diplomata, koji su lani pozamašnim sumama novca podržali humanitarnu tombolu i licitaciju, u međuvremenu postavljali pitanja zašto novac nije došao u ruke onoga kome je zvanično bio i namijenjen.

Prema pouzdanim informacijama, postupkom organizatora Kluba diplomatske regate posebno je bio ogorčen švajcarski ambasador Žan Danijel Ruh koji je izdvojio značajan novac za kupovinu lozova na prošlogodišnjoj humanitarnoj tomboli i poklonio glavnu nagradu tombole sat "roleks".

On je nedavno kazao "Vijestima" da bi se osjećao više nego neprijatno da nije dobio uvjeravanja organizatora Diplomatske regate da je sve u redu sa postupkom primopredaje tri jedrilice za "Lahor", zakazane za početak oktobra.

"Ukoliko sve bude išlo po planu, uključujući tu i ceremoniju primopredaje brodova 2. oktobra, ne vidim razloga zašto ambasada Švajcarske u Srbiji i Crnoj Gori ne bi učestvovala i na narednoj diplomatskoj regati“, kazao je tada.

Tek nakon pisanja "Vijesti", Filipović i njegovi saradnici su organizovali sastanke sa ljudima iz Lahora i 27. avgusta potpisali ugovor o donaciji.

Ugovorom je bilo precizirano da Lahor odabere opremu, koju će Klub diplomatske regate kupiti najkasnije do kraja septembra.

Treća diplomatska regata, uz podršku Yacht Cluba Porto Montenegro, zakazana je za sjutra, a okupiće oko 200 učesnika.

Bonus video: