"Voz solidarnosti" za preko 150 porodica

Akciju, koja je, prema riječima Maraš, nastala zbog sve učestalijih poziva onih kojima je pomoć potrebna, pomogao je veliki broj kompanija iz cijele Crne Gore
739 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić
Ilustracija, Foto: Svetlana Mandić

NVO „Izvor života“ iz Nikšića, u saradnji sa „Happy life“, organizovali su humanitarnu akciju pod nazivom „Voz solidarnosti“ kako bi pomogli porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe da dobiju osnovne životne namirnice.

„Do sada smo obišli 40 porodica i udruženja širom Crne Gore kojima su uručeni prehrambeni paketi proizvoda sa osnovnim životnim namirnicama, a za one najugroženije obezbjeđeni su i suhomesnati proizvodi. Planiramo da u narednih mjesec dana ‘vozom solidarnosti’ obidjemo preko 150 porodica sa ciljem da im makar malo olakšamo težak život “, kazala je Konstantina Maraš iz ”Izvora života”.

Akciju, koja je, prema riječima Maraš, nastala zbog sve učestalijih poziva onih kojima je pomoć potrebna, pomogao je veliki broj kompanija iz cijele Crne Gore. Pozvala je i ostale društveno odgovorne firme da se priključe “Vozi solidarnosti” i pomognu u skladu sa mogućnostima.

“Ovom akcijom smo obezbjedili i stvari za tri porodice, bebi opremu za nekoliko naših najmlađih drugara, kao i veliku količinu gardarobe. Zahvaljujući ženama iz NVU ‘Žene Bara’ i Zorici Drakulović iz Herceg Novog obišli smo i veliki broj romskih porodica kojima smo podjelili gardarobu i odjeću. Naša saradnja je pravi pokazatelj da kada se udružimo možemo mnogo toga postići”, poručila je Maraš.

Bonus video: