Info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice

„Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica Milanka Marković i Dragana Božović biće u toku cijelog dana na raspolaganju mamama koje budu željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica“, navodi se u saopštenju
103 pregleda 0 komentar(a)
beba, bebe, Foto: Shutterstock
beba, bebe, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.10.2015. 12:24h

Udruženje Roditelji organizovaće sjutra info dan o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, pod nazivom Stiže nam beba.

Info dan biće organizovan u tržnom centru Delta City, a partneri udruženja Roditelji u realizaciji tog događaja su Dom zdravlja Podgorica i Delta City.

Početak programa je planiran za deset sati i 20 minuta, kada će Ivana Popović otpjevati pjesmu Roditelji, čiji je tekst napisala Sanja Perić i posvetila ga udruženju Roditelji.

"U toku cijelog dana biće organizovana stručna predavanja i prezentacije pedijatara, ginekologa, patronažnih i medicinskih sestara, alergološkinje, fizioterapeutkinje, ali i roditelja koji će sa posjetiocima podijeliti svoja iskustva“, kaže se u saopštenju.

Osim stručnog dijela programa, posjetioci će od deset do 22 sata moći da se upoznaju sa ponudom učesnika info dana, ali i da učestvuju u pratećim sadržajima.

Tokom prijepodnevnog dijela programa biće održana promocija knjige „Kako raste mama“, autorke Tatjane Kuljače, koja će podijeliti pet primjeraka knjige.

"Trudnice koje vole da se fotografišu i žele da zabilježe trudničke trenutke upoznaće se sa radom fotografkinje Aide Dizdarević koja se specijalizovala za porodičnu i fotografiju novorođenčadi, ali i imati priliku da učestvuju u nagradnoj igri i osvoje porodičnu foto sesiju kao poklon“, rekli su iz udruženja.

Vršnjačke savjetnice za dojenje će, osim promocije SOS linije, u svom kutku tokom cijelog dana trudnicama, mamama i članovima njihove porodice dijeliti informativni materijal i pružati savjete i informacije o pripremi za dojenje i olakšavanju perioda uspostavljanja laktacije.

„Akušerske sestre Doma zdravlja Podgorica Milanka Marković i Dragana Božović biće u toku cijelog dana na raspolaganju mamama koje budu željele da izmjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak u mini ordinaciji Doma zdravlja Podgorica“, navodi se u saopštenju.

Učesnici događaja pripremili su brojne poklone i povoljnosti za kupovinu za roditelje koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama.

„Neke od nagrada su: hranilica za bebe koju poklanja Baby Shop, torba za porodilište i poklon paketi Kids Landa za mame porodilje/dojilje i za bebu. Torbu za porodilište će pokloniti i Meditas, a glavna nagrada je besplatan porođaj u bolnici Codra, koju poklanja ova privatna zdravstvena ustanova“, kazali su iz udruženja Roditelji.

Učesnici info dana su: Dom zdravlja Podgorica, privatna medicinska ustanova Codra, Kids Land, Bio Save, Cryo-Save, Kosili, Frutek, Hypo Alpe Adria banka, Kuća hemije, Sanosan, In pharm, Meditas, Osmi red, Uniqa i Experience.

Bonus video: