Šabotić: Glavni grad da riješi problem parkinga u zoni KBC-a

Pozitivna Crna Gora će u lokalnom parlamentu zatražiti od Glavnog grada i JU Parking servisa da riješi problem parkinga u zoni Kliničkog centra, koji ometa saobraćanje kao i dostupnost KBC-u što dodatno izaziva nezadovoljstvo građana
5 komentar(a)
Amar Šabotić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Amar Šabotić, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 02.10.2015. 12:42h

Odluka menadžmenta Kliničko bolničkog centra Crne Gore da se zabrani parkiranje u krugu bolnice, osim za službena vozila i hitne slučajeve ne doprinosi rješenju problema zbog kojeg trpi ne samo ustanova već građani i Glavni grad, izjavio je Amar Šabotić član GO i GOGG Pozitivne Crne Gore.

"Kvalitet življenja u gradu ogleda se i kroz funkcionalnu infrastrukturu a u konkretnom slučaju i kvalitet zdravstvene zaštite jednim dijelom zavisi od pristupa zdravstvenim objektima", rekao je Šabotić.

Pozitivna Crna Gora će u lokalnom parlamentu zatražiti od Glavnog grada i JU Parking servisa da riješi problem parkinga u zoni Kliničkog centra, koji ometa saobraćanje kao i dostupnost KBC-u što dodatno izaziva nezadovoljstvo građana.

"Nedopustivo je da pacijenti parkiraju vozila stotinama metara dalje i zatim pješače do Kliničkog centra", kazao je Šabotić.

Šabotić je dodao da ovo ima za posljedicu nezadovoljstvo građana i drastično smanjenje bezbjednosti saobraćaja na ulicama koje okružuju taj objekat.

"Naime, vozači sada parkiraju na mjestima gdje je to zabranjeno, na trotoarima u ulicama dr Ljubomira Rašovića, Ljubljanskoj i ulici Džona Džeksona. Dok parking mjesta koja se naplaćuju, u okolini KBC-a, mnogi građani ne mogu ni da plate. Time je zauzet prostor namijenjen za pješake, te se građani kreću kolovozom i često prelaze ulicu na mjestima gdje nema obilježenog pješačkog prelaza", rekao je Šabotić.

On je dodao da s obzirom na to što je menadžment Kliničkog centra saopštio da je kapacitet parkinga povećan za 273 mjesta, problem gužve i nepravilnog parkiranja u krugu bolnice se može riješiti otvaranjem posebnog ulaza za bolnička i vozila koja dovoze hitne slučajeve. Takođe Šabotić kaže da osoblje koje je zaposleno na parkingu mora upućivati i kontrolisati ostala vozila prilikom parkiranja.

"Stoga će Pozitivna Crna Gora u lokalnom parlamentu postaviti pitanje šta Glavni grad i Parking servis planiraju učiniti kako bi se na kvalitetniji način riješio ovaj problem, a na zadovoljstvo svih građana", zaključio je Šabotić.

Bonus video: