Prijave za "Iskru" do 31. oktobra

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2015. 12:48h

Fond za aktivno građanstvo (FAKT) raspisao je novi konkurs za nagradu za filantropiju „Iskra“, koja se ove godine dodjeljuje sedmi put.

Konkurs traje do 31. oktobra, a pravo da se prijave imaju pojedinci, privredna društva, mediji, nevladine organizacije, institucije i iseljenička udruženja, koji su organizovali i snažno podržali neprofitne akcije za opšte dobro i izgradnju građanskog društva.

“Cilj konkursa je da prepozna i javno istakne društvene subjekte i pojedince koji svojom materijalnom i finansijskom podrškom daju primjer drugima i postavljaju standarde kada je riječ o ulaganju u opšte dobro i izgradnju građanskog društva. Istovremeno, dodjelom nagrade “Iskra” želimo da podstaknemo povratak i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i filantropija,” saopštio je Anto Janković, menadžer programa filantropije u FAKT-u.

Nagrada “Iskra” dodjeljuje se u četiri glavne i dvije specijalne kategorije: doprinos na nacionalnom nivou, doprinos lokalnoj zajednici, doprinos dijaspore i individualni doprinos. Konkurs je raspisan i za specijalno priznanje za medijski doprinos i specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru. Nagrade će biti uručene početkom decembra u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” na Cetinju. “Vjerujemo da ćemo i ove godine imati veliki broj prijava i da nam predstoji težak zadatak da izaberemo najbolje. Ponosni smo što na ovaj način doprinosimo razvoju filantropije u Crnoj Gori i što se nagradom „Iskra“, u ime zajednice, možemo zahvaliti onima koji naše okruženje čine boljim mjestom za život,“ dodao je Janković.

FAKT dodjeljuje nagradu “Iskra” u partnerstvu sa Privrednom komorom Crne Gore, Upravom za dijasporu pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija i Ministarstvom za održivi razvoj i turizam, a uz podršku Evropske Komisije, Fondacije “Ćano Koprivica”, Fonda braće Rokfeler i Čarls Stjuart Mot fondacije.

Detaljne informacije o konkursu i prijavni formular nalaze se na sajtu www.nagradaiskra.me.

Galerija

Bonus video: