PG: Adžović sa dvoje djece već 12 dana na ulici

Sa djecom spava na zemlji na kartonu a jedu ono sto im daju u Narodnoj kuhinji pri Hramu
113 pregleda 10 komentar(a)
Sanela Adžović, Foto: Banka hrane
Sanela Adžović, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 02.10.2015. 08:12h

Samohrana majka dvoje maloljetne djece, Podgoričanka Sanela Adžović, već 12 dana se nalazi na ulici, zbog čega je Banka hrane uputila apel da im se pomogne.

Sa djecom spava na zemlji na kartonu a jedu ono sto im daju u Narodnoj kuhinji pri Hramu.

“Razgovarajući sa njom dobili smo informaciju da se obraćala za pomoć Centru za socijali rad u pokušaju da ostvari pravo na pomoć i da je odbijana više puta,” saopšteno je iz Banke hrane.

Ovu ustanovu Džović, kako se navodi, obilazi već godinu skupljajući papire i predajući zahtjeve za socijalnu pomoć. Nije joj jasno koja je prepreka da ostvari ovaj vid pomoći.

Tražila je od Centra za socijalni rad jednokratnu pomoć od barem 5 eura, kako ona kaže, da kupi djeci nešto za jelo, ali ni to nije dobila.

Adžović nije u mogućnosti da plaća kiriju za smještaj kao što je to ranije činila.

“Novac je ranije zarađivala skupljajući željezo koje sada ne može naći. Ostaje joj jedino da prosjači a sama kaže da je svjesna da je to zakonom kažnjivo”, stoji u saopštenju.

Radila bi, kaže, bilo kakav posao samo da obezbijedi smještaj i hranu za djecu i sebe.

Svi koji žele i mogu pomoći mogu od Banke hrane dobiti kontakte porodica kojima pomoc treba na broj telefona 069/495-680 kao i u inboxu na FB stranici Banke hrane Crne Gore ili putem e mail bankahranepg@gmail.com.

Banka hrane je upoznala Ministarstvo rada sa problemima porodice Adžović.

Bonus video: