Pljevlja: Radnici peku rakiju u dvorištu Termoelektrane

Prema informacijama “Vijesti” u Termoelektrani se juče pekla rakija od jabuka, koje su prije dvadesetak dana radnici obrali sa nekoliko stabala zasađenih u krugu preduzeća i stavili u plastičnu burad
60 pregleda 18 komentar(a)
TE Pljevlja rakija, Foto: Goran Malidžan
TE Pljevlja rakija, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 01.10.2015. 17:27h

Osim struje u Termoelektrani Pljevlja juče su počeli da proizvode i rakiju , što je neuobičajeno da se radi u krugu fabrike kojoj je primarno proizvodnja električne energije.

Tako se osim iz dimnjaka Termoelektrane juče dimilo i iz kazana za pečenje rakije, koje su zaposleni po nalogu jednog od rukovodilaca postavili u krugu fabrike.

Prema informacijama “Vijesti” u Termoelektrani se juče pekla rakija od jabuka, koje su prije dvadesetak dana radnici obrali sa nekoliko stabala zasađenih u krugu preduzeća i stavili u plastičnu burad.

Kazan je postavljen na uzvišenju nedaleko od Upravne zgrade, a na pečenju jabukovače angažovano su iskusni radnici.

Prema riječima očevidaca, jabuke su brali radnici jedne nikšićke firme koji su u Termoelektrani angažovani da čiste kotao i sređuju krug, a ne da sakupljaju jabuke.

Nije poznato kako će radnicima koji su angažovani biti plaćena ova dodatna aktivnost.

Prema nezvaničnim informacijama, kazan za pečenje rakije dopremio je jedan od radnika nikšićke firme, a predhodno je remontovan u Termoelektrani.

Direktor TE Luka Jovanović juče nije želio da komentriše ovaj događaj, a iz informativne službe Elektroprivrede rečeno je da je ustaljena praksa u regionu i svijetu da se na prostoru gdje se nalaze Termoelektrane obavljaju aktivnosti koje predstavljaju sinergiju prirode i industrije.

“U tom smislu u krugu Termoelektrane se duži niz godina radnici Termoelektrane dobrovoljno obrađuju poljoprivredne površine, a sve što se na njima proizvede poklanja se zaposlenima i poslovnim partnerima, imajući u vidu da se radi o manjim količinama”, saopšteno je iz Informativne službe Elektroprivrede Crne Gore.

Bonus video: