Ispunjeni uslovi za bezbolne porođaje

“Bezbolni porođaj ne spada u paket usluga koje su pokrivene obaveznim zdravstvenim osiguranjem, te je potrebno uplatiti novčani iznos definisan Odlukom o načinu i uslovima pružanja usluge bezbolnog porođaja”, piše u saopštenju
51 pregleda 3 komentar(a)
beba, bebe, majka, Foto: Shutterstock
beba, bebe, majka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.10.2015. 10:42h

Klinički centar Crne Gore obezbijedio je dodatnu edukaciju u inostranstvu za još četiri anesteziologa, imajući u vidu potrebu i sve češće zahtjeve trudnica da se porode u epiduralnoj analgeziji (bezbolni porođaj).

Iz KCCG je saopšteno imaju šest edukovanih anesteziologa i da su se stekli uslovi za bezbolni porođaj svih zainteresovanih trudnica.

“Bezbolni porođaj ne spada u paket usluga koje su pokrivene obaveznim zdravstvenim osiguranjem, te je potrebno uplatiti novčani iznos definisan Odlukom o načinu i uslovima pružanja usluge bezbolnog porođaja”, piše u saopštenju.

Iz KCCG su naglasili da je potrebno da se trudnica za detaljne informacije obrati anesteziologu radnim danima u anesteziološkoj ambulanti u Poliklinici KCCG, gdje će dobiti pisani informator sa svim neophodnim detaljima.

“Klinika za anesteziju je formirala pripravne ekipe, koje su na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u nedjelji, tokom cijele godine”, piše u saopštenju.

Istakli su da se bezbolni porođaj vrši na isključiv zahtjev i uz pristanak trudnice, ukoliko za tu proceduru ne postoje medicinske kontraindikacije.

Bonus video: