Odbornica DPS-a preko izvršitelja uzela pare Opštini Budva

Sudskog izvršitelja je prvo angažovala odbornica DPS, a potom su to učinila još tri obornika iz opozicije, a kako je “Vijestima” potvrđeno to će učiniti još nekoliko njih iz redova vladajuće partije
62 pregleda 20 komentar(a)
SO Budva, Foto: Arhiva Vijesti
SO Budva, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 30.09.2015. 18:11h

Nakon što je odbornica DPS uspjela da preko javnih izvršitelja naplati dugovanja Opštine na ime zaostalih odborničkih plata, njenim koracima je krenulo još nekoliko odbornika iz opozicije, saznaju “Vijesti”.

Opština Budva, koja se je u pravom finansijskom haosu, koji je naslijedio aktuleni gradonačelnik Srđa Popović, dugovaće odbornicima 1. oktobra čak devet odborničkih plata, koja iznosi 300 eura mjesečno.

U budvanskom parlamentu su 32 odbornika i Opština im duguje oko 100.000 eura.

Sudskog izvršitelja je prvo angažovala odbornica DPS, a potom su to učinila još tri obornika iz opozicije, a kako je “Vijestima” potvrđeno to će učiniti još nekoliko njih iz redova vladajuće partije.

Opština odbornicima duguje i naknade na ime vjenčanja, jer svakom vjenčanju, po skupštinskoj odluci, kao svjedok je dužan da pored matičara prisustvuje i odbornik. Nekoliko odbornika i po tom osnovu očekuju pare iz opštinske kase.

Ostaje da se vidi, da li će i zaposleni u lokalnoj administraciji i preduzećima koja su na budžetu, slijediti isti principe, jer će Opština od 1. oktobra dugovati čak četiri zarade budžetskim potrošačima.

Posljednju platu radnici Opštine su primili u maju, tako da se željno iščekuje da se što prije isplate zaostale zarade.

I dok je stanje sa finansijama neizvjesno, do sada se nijedna od sindikalnih organizacija, a ima ih više, nije oglasila zbog kašnjenja u isplatama zarada, tako i u pogledu u stanju u lokalnoj upravi.

Imajući u vidu da je od juna Opština pod konstantnim blokadama povjerioca, koji su stali u red i čekaju da se naplate, pesimističke su prognoze da bi se finansijska situacija mogla stabilizovati, i napokon počne sa isplatama dugoočekivnih plata.

Bonus video: