OSA: Studenti povjerenici već decenijama nemaju nikakvih rezultata

On ističe da se nepovjerenje u studentske predstavnike probudilo onog trenutka kada su pred rektorkom iznijeli zahtjeve koje je ona prihvatila da riješi za jedan dan što, kako tvrdi, pokazuje da su se povjerenici fokusirali na trivijalno, a ne na suštinsko
116 pregleda 3 komentar(a)
Bojan Šebek, Foto: Svetlana Mandić
Bojan Šebek, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.09.2015. 13:51h

Nedavno osnovana Omladinsko Studentska Asocijacija (OSA) Crne Gore traži da se dosadašnje studentske organizacije unutar univerzitetskih jedinica “pročiste” a zatim objedine.

“Iz studentskih udruženja treba izbaciti one koji degradiraju omladinsku volju, energiju i želju za boljim, ljepšim i naprednijim. Sadašnji studenti povjerenici nemaju ni znanja ni sposobnosti da iznesu obavezu koju su prihvatili. Oni su tu samo da bi se formirala slika o funkcionisanju studentskih organizacija. Već decenijama nemaju nikakvih rezultata”, stoji u saopštenju za javnost koje potpisuje Bojan Šebek, student Filozofskog fakulteta i član OSA-e.

On ističe da se nepovjerenje u studentske predstavnike probudilo onog trenutka kada su pred rektorkom iznijeli zahtjeve koje je ona prihvatila da riješi za jedan dan što, kako tvrdi, pokazuje da su se povjerenici fokusirali na trivijalno, a ne na suštinsko.

“Šta je sa problemima koji se ne rješavaju za jedan dan? Šta je sa zapošljavanjem, egzistencijom, budućnosti? To su problemi za koje vlast ne želi da budu viđeni i razmatrani. Zato se izmišljaju i potenciraju nebitne stvari, a omladina gubi vrijeme u procesima koji su u normalnim zemljama već završeni”, stoji u saopštenju za javnost.

OSA poziva studente da se ujedine i izbore za rješavanje istinskih problema.

“Nema se vremena za gubljenje, za čekanje ispred Rektorata, a posle ispred Biroa. Nećemo poslove za koje ne treba kvalifikacija, nećemo nadničenje i sezonski rad do kraja života. Podignimo glas mladosti, za promjene, za budućnost”, poručio je Šebek.

Bonus video: