Nikšić: Djeca iz Dnevnog centra učila o ribolovu

Času su prisustvovali i koordinator čuvarske službe SRK "Nikšić" Vujica Lalić i ribočuvar Vlajko Simović
52 pregleda 0 komentar(a)
SRK Župa, Foto: SRK ŽUPA
SRK Župa, Foto: SRK ŽUPA
Ažurirano: 30.09.2015. 12:00h

Članovi Sportsko ribolovnog kluba (SRK) „Župa“ iz Nikšića za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i učenike Osnovne škole "Dušan Bojović” iz Župe organizovali su čas ribolova i ekologije na obalama jezera Liverovići.

Predsjednik SRK “Župa” Radovan Jaredić održao je čas o značaju ribolova i o zaštiti životne sredine. Da su pažljivo slušali predavanja mališani su pokazali nakon časa kada su zajedno sa župskim ribolovcima učestvovali u akciji prikupljanja otpada oko jezera.

Času su prisustvovali i koordinator čuvarske službe SRK "Nikšić" Vujica Lalić i ribočuvar Vlajko Simović, a djeca su uživala u sportskim i ekološkim aktivnostima.

Za njih su članovi SRK "Župa", kluba koji je osnovan proljetos i koji je do sada organizovao veći broj ekoloških i edukativnih akcija, kao i takmičenje u plovkanju i spremanju riblje čorbe, obezbijedili sokove,sendviče i slatkiše.

Klub, kome je poseban zadatak očuvanje postojećeg ribljeg fonda u jezeru Liverovići i zaštita rijeke Gračanice i njenih pritoka, broji oko stotinu članova, a korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju su među prvima dobili članske knjižice.

Bonus video: