Božidar Vuksanović se ne sjeća gdje je bio sa službenim autom

Svjedoci tvrde da je direktor Uprave dovezao suprugu da trguje u “Voliju”. Isto vozilo do sada već dva puta prijavljivano
147 pregleda 26 komentar(a)
Božidar Vuksanović, službeno auto, Foto: Čitalac "Vijesti"
Božidar Vuksanović, službeno auto, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 29.09.2015. 20:04h

Automobil Uprave za inspekcijske poslove, registarskih oznaka PG-MN717, bio je parkiran preksinoć oko 22 časa ispred Tržnog centra “Bazar” u Bloku 5, u Podgorici.

Čitalac, koji je “Vijestima” poslao fotografiju parkiranog službenog automobila, tvrdi da je vozilo u privatne svrhe koristio direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović .

On je obavijestio “Vijesti” da je Vuksanović dovezao suprugu da trguje u supermarketu “Voli”i da ju je u vozilu čekao 15 minuta, dok nije završila.

Na fotografiji je se vidi crna “mazda”, pomenutih registarskih oznaka, parkirana uz ogradu “Bazara”.

Vuksanović juče nije negirao da je vozilo bilo parkirano ispred TC “Bazar”, već tvrdi da ne može da se sjeti da je bio na tom mjestu.

“Riječ je o vozilu koje je kod mene 24 časa, koliko mi i treba zbog specifičnosti posla koji obavljam”, kazao je Vuksanović “Vijestima”.

Isto vozilo je do sada dva puta prijavljivano zbog sumnje na zloupotrebu u privatne svrhe, ali je prijava oba puta odbijena.

Prvi put prijava je proslijeđena 23. aprila 2013. godina. Prijavu su poslali građani zbog sumnje da je korišteno u privatne svrhe u Budvi.

Druga prijava je napisasana 10. februara 2014. i u njoj stoji da je van radnog vremena vozilo korišteno u Podgorici u Ulici Pariske komune.

Iz Vlade je oba puta odgovoreno da je vozilo upotrijebljeno “za obavljanje službenih potreba Uprave”, u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja službenih vozila Uprave za inspekcijske poslove.

Bonus video: