Lindhrst: Svaka porodica treba dijete

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks je kazao da da se broj hranitelja učetvorostručio i podsjetio na cilj UNICEF-a da do 2017. u institucijama ne bude više djece do tri godine
1 komentar(a)
Nikolas Lindhrst, hraniteljstvo Bendžamin Perks, Foto: Jadranka Ćetković
Nikolas Lindhrst, hraniteljstvo Bendžamin Perks, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.09.2015. 15:28h

Britanski glumac Nicholas Lyndhurst je kazao da je umjesto naziva kampanje "Svako dijete treba porodicu" prikladniji „Svaka porodica treba dijete“. On je to rekao na svečanosti "Dan otvorenih vrata hraniteljstva", organizovanog danas u Bijelom Polju.

Šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru Bendžamin Perks je kazao da da se broj hranitelja učetvorostručio i podsjetio na cilj UNICEF-a da do 2017. u institucijama ne bude više djece do tri godine.

„Jer je svakom djetetu potrebna, pažnja, razgovori, ljubav, i to svakog sata i svakog dana“, kazao je Perks.

Direktor Centra za socijalni rad Admir Mustajbašić je rekao da u toj opštini ima 8 hraniteljskih srodničkih porodica sa 12 djece, i troje djece koja su smještena u nesrodničkima hraniteljskim porodicama.

Izveden je i dramsko-plesni performans "Ja sam Nada" autorke Sanje Garić. O tome kako neko može da postane hraniteljska porodica govorile su predstavnice Centra za socijalni rad Vesna Minić i Vanja Mašković, a o hraniteljskim iskustvima svjedočili su Sejdo Adrović i Abida Bećirović.

Bonus video: