Gimnazijalci iz Njemačke u gostima kod vršnjaka iz Podgorice

Dolaskom njemačkih gimnazijalaca nastavila se saradnja JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ i Gimnazije „Xanten”, koja se realizuje kroz Program razmjene učenika
138 pregleda 3 komentar(a)
gimnazijalci, Njemci, Foto: Ministarstvo prosvjete
gimnazijalci, Njemci, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 28.09.2015. 15:04h

U Gimnaziji „Slobodan Škerović“ priređena je svečanost povodom dolaska 21 učenika njemačke Gimnazije „Xanten”, koji će boraviti u porodicama svojih crnogorskih vršnjaka u periodu od 27. septembra do 3. oktobra.

Đake je u ime Ministarstva prosvjete pozdravio Veljko Tomić, generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih, Radiša Šćekić, direktor Gimnazije, Nj. E. Gudrun Štajnaker, ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori, i Đorđe Suhih, predsjednik Skupštine Glavnog grada - Podgorica.

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih u Ministarstvu prosvjete Veljko Tomić ukazao je njemačkim gimnazijalcima na dugu tradiciju Gimnazije „Slobodan Škerović“ i poželio im ugodan boravak u Crnoj Gori i da se vrate u svoj grad bogatiji za nova znanja, iskustva i prijateljstva.

Direktor Gimnazije „Slobodan Škerović“, Radiša Šćekić, upoznao je đake sa programom njihovog boravka i rekao da će njemački gimnazijalci biti lijepo ugošćeni u porodicama svojih vršnjaka u Crnoj Gori, kao što su u aprilu 2015. godine oni u Ksantenu ugostili učenike Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Štajnaker je naglasila važnost razmjene đaka kao osnove naše zajedničke budućnosti i izrazila zadovoljstvo što će njemački učenici, između ostalog, imati prilike i da uživaju u izuzetnim prirodnim ljepotama Crne Gore.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih poželio je njemačkim đacima da iz glavnog grada Crne Gore ponesu najljepše uspomene u Ksanten.

Dolaskom njemačkih gimnazijalaca nastavila se saradnja JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ i Gimnazije „Xanten”, koja se realizuje kroz Program razmjene učenika. Prilikom boravka učenika u Crnoj Gori planirane su pored pohađanja nastave i brojne aktivnosti: Sportski dan, izlet u Kotor, Budvu i Cetinje, u cilju upoznanja učenika sa kulturom zemlje domaćina.

Bonus video: