NP Skadarsko jezero dobio savremenu opremu za radio komunikaciju

Škatarić je zahvalio fondaciji koja im je pored ostalih donacija obezbijedila uvođenje ovog naprednog digitalnog radio sistema, a koji će im, kako je rekao, pomoći u obavljanju primarne funkcije – zaštiti prirodnih vrijednost
265 pregleda 0 komentar(a)
TETRA Skadarsko jezero, Foto: Prisma
TETRA Skadarsko jezero, Foto: Prisma
Ažurirano: 26.09.2015. 11:58h

Nacionalni park „Skadarsko jezero“ dobio je savremenu opremu za radio komunikaciju, a taj sistem, kako je saopšteno, pomoći će u zaštiti prirodnih vrijednosti.

Nacionalni park „Skadarsko jezero“ je, nakon Uprave policije i brojnih opštinskih službi, od danas u savremenom digitalnom TETRA radio-sistemu.

Radio stanice, jednu fiksnu i pet ručnih, zaštitarima prirode uručili su predstavnici kompanije Wireless Montenegro.

„Sredstva za opremu u ukupnoj vrijednosti 6.170 eura obezbijeđena su kroz projekat „Upravljanje močvarama i očuvanje kudravog pelikana u mediteranskom basenu“ (Wetland Management and Dalmatian Pelican Conservation in the Mediterranean Basin) koji koordinira Noe Conservation, a finansira MAVA fondacija iz Švajcarske“, kaže se u saopštenju.

Direktor Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“, Goran Škatarić, zahvalio je fondaciji koja im je pored ostalih donacija obezbijedila uvođenje ovog naprednog digitalnog radio sistema, a koji će im, kako je rekao, pomoći u obavljanju primarne funkcije – zaštiti prirodnih vrijednosti.

„TETRA sistem je nešto što će nam uveliko pomoći, jer ćemo biti uvezani u prvom redu sa Odjeljenjem granične bezbjednosti pomorske policije, ali i ostalim institucijama koje koriste ovaj napredni sistem, obezbijediti veću mobilnost određenih subjekata i sprečavanje velikog broja neregularnosti i krivičnih djela na ovom području“, rekao je Škatarić.

Nakon prezentacije, isporučilac opreme organizovao je obuku neophodnu za uspješno korišćenje radio stanica za 14 zaposlenih nadzornika Nacionalnog parka „Skadarsko jezero“.

Bonus video: