PG: Ploče na biciklističkoj stazi na nekoliko mjesta već ispucale

Raičević je rekao da bi i predstojeći protesti mogli da uspore radove, zbog saobraćajnih gužvi i zatvorenog dijela bulevara, kuda prolazi koridor biciklističke staze
90 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2015. 06:53h

Trasa prve biciklističke staze do sada je uglavnom završena na potezu od Tološa do raskrnice kod lokala “Alpe bara”, a građani se već žale da su radovi na pojedinim mjestima odrađeni “fušerski”.

Ploče na stazi na trasi kod fakulteta su na nekoliko mjesta već ispucale.

Reporteri „Vijesti” vidjeli su juče da su radnici građevinske firme „Bemax” uklanjali trotoar od „Alpe bara” do ulaza u zgradu MUP-a. Trotoar nije još završen na nekim dionicama pored Tološke šume.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj Srđa Raičević kazao je da izgradnja biciklističkih staza napreduje brže od planiranog, i da bi, ukoliko se nastavi ovim tempom, mogli završiti i prije roka.

“Rok je 60 dana od početka radova, odnosno kraj oktobra. Mislim da ćemo uspjeti da ispoštujemo rok, ali sada kreće sporija faza, jer ulazimo u frekventniji dio grada”, pojasnio je Raičević.

On je rekao da bi i predstojeći protesti mogli da uspore radove, zbog saobraćajnih gužvi i zatvorenog dijela bulevara, kuda prolazi koridor biciklističke staze.

Biciklistička staza će biti dvosmjerna i dugačka 5.320 metara. Biće od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića sa Ulicom Vlada Cetkovića u Tološima, pa preko Bulevara Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka i hotela “Hilton”. Izgradnja se finansira donacijom ambasade Kine od oko 200.000 eura.

Galerija

Bonus video: