BD: Bazen zatvoren, vaterpolisti moraju da treniraju u moru

Novac za sanaciju krova trebalo bi da obezbijedi budvanska opština
178 pregleda 6 komentar(a)
SRC Budva, Foto: Vuk Lajović
SRC Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.09.2015. 18:55h

Više od 250 budvanskih omladinaca i djece, kao i članovi vaterpolo kluba “Budva”, već punih mjesec nemaju gdje da treniraju, nakon što je uprava Sprtsko-rekreativnig centra “Budva”, bila pinuđena da isprazni vodu iz zatvorenog bazena.

Potpuno prazan zatvoren bazen dočekuje bojne roditelje proteklih sedmica, koji dovode svoju djecu, očekujući da će treninzi plivanja i vaterpola napokon početi.

Iako je ubičajeno da se bazen 1. avgusta isprazni, što se čini svake godine, kako bi se izvršile sve neophodne popravke, voda u bazen nije puštena 1. septembra, kada je trebalo da počnu trenizni, kako prvog tima veterpolo kluba, tako i treninzi djece i omladine, koji se osim ovog sporta bave plivanjem i drugim vodenim sportovima.

“Vijestima” je u upravi SRC “Budva“ rečeno da je podgorički Institut za razvoj i istraživanja u oblasti zaštite na radu, naložio da bazen ne može biti u funkciji dok se ne sanira krovna konstrukcija, odnosno centralna kupola.

Direktor Lazar Kuljača potvrdio je za “Vijesti” da su radovi u toku, da je u sardanji sa Institutom urađen projekat, te određen izvođač radova, pa se očekuje da bi kupola površine 17 x 3 metra, trebalo biti sanirana.

Prema njegovim riječima, bazen bi trebalo za nekih 15-ak dana da bude u funkciji, kada će početi svi treninzi.

Novac za sanaciju, trebalo bi da obezbijedi Opština, koja je i programom invsticija za ovu godinu predvidjela da se izvrši zamjena kompletne krovne konstrukcije na bazenu, koja je inače privremnog karaktera.

Do tada, odložene su sve aktivnisti, a vaterpolisti koji igraju najznačjanije utakmice, kako bi se plasirali u ligu šmpiona, treninge obavaljaju u moru i direktno odatle odlaze u bazen.

Slična situacija sa bazenom bila prije gotovo osam godina, kada su svi treninzi obavaljli u kotorskom bazenu, gdje su roditelji vode svoju djecu koja su željela da treniraju plivanje ili vaterpolo.

Bonus video: