Više od 600 torbi za đake seoskih škola

Prema riječima Šabana, članovi Rotari kluba donacijom su željeli da daju mali doprinos djeci iz seoskih škola, koja su u težem materijalnom položaju u odnosu na onu iz gradskih sredina
251 pregleda 0 komentar(a)
Rotari torbe, Foto: Prisma
Rotari torbe, Foto: Prisma
Ažurirano: 24.09.2015. 15:09h

Članovi Rotari kluba Podgorica predali su direktorima seoskih osnovnih škola više od 600 đačkih torbi, koje će kasnije biti dodijeljene njihovim učenicima.

Rotari klub, uz podršku Lovćen osiguranja, već četvrtu godinu organizuje takvu humanitarnu akciju.

Predsjednik Rotari kluba Podgorica, Blažo Šaban, kazao je da su se ove godine opredijelili da pomognu đacima u 21 seoskoj školi.

Prema njegovim riječima, članovi Rotari kluba donacijom su željeli da daju mali doprinos djeci iz seoskih škola, koja su u težem materijalnom položaju u odnosu na onu iz gradskih sredina.

Šaban je najavio da će i dalje sprovoditi slične akcije i poželio učenicima uspješnu školsku godinu.

Direktor Osnovne škole (OŠ) „Blažo Mraković“ u Donjem Zagaraču, Radovan Đuričković, zahvalio je na donaciji i pohvalio gest podgoričkog Rotari kluba.

„Škole su posebne institucije i pokloni su uvijek dobrodošli. Svaka donacija ide u školski napredak, a oni koji doniraju zaslužuju svaku pohvalu“, kazao je Đuričković.

Direktorica OŠ „Vlado Milić“ u Donjoj Gorici, Biljana Ćulafić, kazala je da su školske torbe namijenjene za 30 učenika lošijeg materijalnog stanja područnih odjeljenja u selima Beri, Grbavci i Farmaci.

„Želim da zahvalim Rotari klubu Podgorica i Lovćen osiguranju što su se sjetili naših učenika iz područnih odjeljenja, kojima će mnogo značiti da dobiju novu torbu na koju će biti ponosni i koja će njima značiti da se na neki način izjednače sa ostalima. Zbog toga smo našim dragim prijateljima veoma zahvalni, ali nam je drago da ljudi ovakvim primjerom pokazuju da još postoji solidarnost i empatija sa onima koji su lošijeg materijalnog stanja“, kazala je Ćulafić.

Rotari klub Podgorica postoji već 16 godina, a u posljednje četiri godine dodijelili su preko 2,4 hiljade školskih torbi učenicima osnovnih škola.

Bonus video: