Na festivalu "Naša radost" 20 kompozicija: Djeca nastupaju 26. septembra

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović kazala je da je izuzetno zadovoljna kvalitetom ovogodišnjih kompozicija i sigurna je da će biti najmanje pet hitova
0 komentar(a)
Naša radost, pres, Foto: Luka Zeković
Naša radost, pres, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.09.2015. 13:21h

Dječji festival „Naša radost“ biće održan 26.septembra na Trgu Republike, a biće izvedeno 20 pjesama.

"Svoj 30. rođendan festival će proslaviti uz brojne novine. Pored toga što se neće tradicionalno održati početkom decembra, KIC „Budo Tomović“, sa svoja 404 mjesta, postao je tijesan, pa će se održati na gradskom trgu", kazao je direktor festivala Aleksandar Milošević.

On smatra da mnogo više djece i njihovih roditelja i svih muzičkih sladokusaca zaslužuje da vidi sve što rade.

"Organizatori festivala se trude da svake godine idu korak dalje i prirede kvalitetniji i program za najmlađe, pa će ove godine biti veći nego ikada. Umjesto dosadašnjih 16 kompozicija, selekcioni žiri je od 80 prijavljenih pjesama izabrao njih 20", kazao je Milošević.

Umjetnička direktorica festivala Zoja Đurović kazala je da je izuzetno zadovoljna kvalitetom ovogodišnjih kompozicija i sigurna je da će biti najmanje pet hitova.

Takmičiće se djeca iz skoro svih gradova Crne Gore, kao i iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Stručni žiri će dodjeljivati nagrade za najbolju kompoziciju, aranžman, scenski nastup, kao i za najmlađeg učesnika. Dječji žiri ce dodjeliti nagradu za najbolju pjesmu 26. septembra u 13 časova u KIC-u, a specijalnu nagradu dodijeliće i hor „Zvjezdice“.

"Novina je da nemamo samo jednu nagradu za najbolju kompoziciju, već smo nagradni fond povećali, te ćemo imati prvo, drugo i treće mjesto za najbolju kompoziciju“, kazala je Đurovićeva.

Light motiv Festivala je „Zemlja igračaka“, a u revijalnom dijelu nastupiće Jovan Aleksić, Tara Petrović i dječji hor „Zvjezdice“.

Bonus video: