U nikšićke trafostanice uloženo 10 miliona eura

“U poslednje godinu dana EPCG, Elektrodistribucija Nikšić i Elektroprenos su na teritoriji opštine izgradili devet trafostanica 10/0.4 kV, snage 630 kVA i četiri trafostanice snage 250 kVA”, kazao je Perović
371 pregleda 1 komentar(a)
Dragan Perović, Rastoci, Foto: Svetlana Mandić
Dragan Perović, Rastoci, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.09.2015. 13:39h

Predstavnici nikšićke lokalne uprave, zajedno sa predstavnicima Elektroprivrede, Elektrodistribucije Nikšić i Elektro-prenosnog sistema, ozvaničili su završetak radova na izgradnji dvije trafostanice u Rastocima i izmještanje dalekovoda u Dragovoj Luci.

Prema riječima potpredsjednika Opštine, Dragana Perovića, vrijednost trafostanica u Rastocima, snage 630 kVA, je oko 190.000 eura, dok je izmještanje 110 kV-og dalekovod dužine 7,5 kilometara iz Dragove Luke koštalo blizu 600.000, a novac je obezbijedio Elektroprenos.

“U poslednje godinu dana EPCG, Elektrodistribucija Nikšić i Elektroprenos su na teritoriji opštine izgradili devet trafostanica 10/0.4 kV, snage 630 kVA i četiri trafostanice snage 250 kVA”, kazao je Perović.

U toku je rekonstrukcija trafostanice kod Željezare i izgradnja druge kod Metalca, a vrijednost tih investicija, čiji završetak se očekuje u aprilu naredne godine, je oko osam miliona eura, tako da je vrijednost svih ovogodišnjih radova oko 10 miiona eura.

Vanja Maksimović, rukovodilac Distribucije Podgorica, kazao je da je izgradnja trafostanica u Rastocima samo nastavak dobre saradnje sa Opštinom.

Bonus video: