NEGIRA DA JE PODNIO OSTAVKU

Banjević: Odlazim iz ličnih razloga, ne zbog problema sa pilotima

Banjević dodaje da se neće baviti manipulacijama koje u današnjoj štampi iznosi navodni predsjednik sindikata pilota Ljubiša Mihajlović
70 pregleda 30 komentar(a)
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Živko Banjević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 13.02.2019. 16:42h

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević demantovao je informaciju da podnio ostavku na to mjesto, i saopštio da je predao zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa.

"Nije riječ o aktu nezadovoljstva već su razlozi lične prirode i o njima ne želim da govorim jer je to moja privatna stvar i slobodna volja. Odlučio sam da odem na kraju jedne od najuspješnijih sezona i nakon perioda u kojem su značajno smanjeni gubici kompanije. Ponavljam odlazim iz ličnih razloga, a ne zbog navodnog problema sa pilotima, što je predmet medijskih spekulacija posljednjih dana", navodi Banjević u saopštenju.

On dodaje da se neće baviti manipulacijama "koje u današnjoj štampi iznosi navodni predsjednik sindikata pilota Ljubiša Mihajlović, koji ne navodi da je na kraju sa pilotima postignut dogovor o uvećanju primanja u toku sezonskih mjeseci."

Banjević tvrdi da menadžment kompanije taj dogovor poštuje, a "privilegije je koristio i isti Mihajlović".

"U suštini, radi se o pokušaju pojedinih struktura da u svakom pogodnom trenutku destabilizuju funkionisanje kompanije. U tome naravno kao ni do sada neće uspjeti, jer MA u posljednje dvije godine funkcioniše na zdravim principima, i jedini teret koji nosi je onaj iz prošlosti, a tiče se preuzetih dugova kao i posljedica loših izbora i odluka. Kada je riječ o eventualnom manjku pilota,  javnost treba da zna da je Embraer jedan od najtraženijih aviona za regionalni saobraćaj. To znači da raste i tražnja za letačkim i tehničkim osobljem koje opslužuje ovaj tip aviona. Zbog toga uvijek postoji mogućnost odliva kadra, jer je sasvim normalno da određene kompanije u svijetu mogu ponuditi bolje uslove. Međutim u MA su ostali da rade razumni ljudi i pravi profesionalci. Vjerujem da će tako i ostati, i da će kompanija naći adekvatan odgovor na potencijalni odliv stručnog kadra, piše u saopštenju Banjevića.

Preporučujemo za Vas