Rožaje: Najugroženijim porodicama podijeljeno 100 paketa hrane

Sekretar rožajskog odbora Islamske zajednice Ramiz Luboder je kazao da su se rado odazvali pozivu „Elkosa“ da sačine spisak najugroženijih porodica
391 pregleda 5 komentar(a)
paketi Rožaje, Foto: Aida Skorupan
paketi Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 23.09.2015. 13:45h

Kompanija „Elkos“, u okviru koje posluje lanac marketa „ETC“, podijelila je danas u Rožajama 100 paketa hrane i slatkiša najugroženijim porodicama.

Direktor „Elkosa“ za Crnu Goru Mehmedin Meša Šutković je kazao da je donacija upriličena povodom jednog od najvećih islamskih praznika Kurban Bajrama.

„Ambicija naše kompanije je da uspijeh, koji decenijama ostvarujemo, dijelimo sa svojim potrošačima, a to podrazumjeva i pomoć za one koji su u stanju socijalne potrebe. Donacije su dio naše poslovne politike i na Kosovu, gdje imamo najveći lanac marketa. „Elkos“ u Rožajama postoji već 18 godina, a prvi maloprodajni objekat smo otvorili prije manje od godinu dana. Ovo je prva humanitarna aktivnost koja će u budućnosti postati tradicija“, rekao je Šutković.

Menadžerka „ETC – a“ Zoja Gaši je rekla da će novčani poklon dobiti i 50 radnika maloprodaje.

Ona je podsjetila da je otvaranje objekta u decembru prošle godine bila jedna od najznačajnijih investicija u gradu na Ibru.

„Trudimo se da stvorimo jedan efikasan tim. Zaposleni u našem kolektivu svakodnevno prolaze jednu vrstu edukacije uz mogućnost napredovanja, posebno kada se maloprodaja proširi i u druge crnogorske gradove. Sastavni dio ovog posla je i njegovanje ljudskih vrijednosti, zbog čega ćemo njegovati i humanitarne aktivnosti“, rekla je Gaši.

Sekretar rožajskog odbora Islamske zajednice Ramiz Luboder je kazao da su se rado odazvali pozivu „Elkosa“ da sačine spisak najugroženijih porodica.

„Elkos“ se uvijek odazivao i pomagao IZ na čemu smo izuzetno zahvalni direktoru Mehmedinu Meši Šutkoviću. I današnja akcija je jako značajna, posebno ako se ima u vidu da je Rožaje jedna od najsiromašnijih opština, sa velikim broje porodica u stanju socijalne potrebe. Mnoge od njih nemaju sredstava da spreme Kurban Bajram, pa im je ova pomoć više nego dobrodošla“, rekao je Luboder.

Bonus video: