Savjet Agencije za sprječavanje korupcije u četvrtak određuje listu kandidata za direktora

Konkurisali su savjetnica u budvanskom Sekretirijatu za privredu i finansije Elvira Pupović, raniji rukovodilac Forenzičkog centra Sreten Radonjić, advokat Željko Tomović i zaposleni u Upravi za antikorupcijsku inicijativu Dušan Drakić i Mladen Tomović
0 komentar(a)
Stop, korupcija, Foto: Shutterstock
Stop, korupcija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.09.2015. 12:24h

Savjet Agencije za sprječavanje korupcije sjutra će utvrditi listu kandidata koji ispunjavaju uslove za izbor direktora Agencije.

Poslije prethodne sjednice Savjeta je saopšteno da se za ovu funkciju, na osnovu javnog konkursa, prijavilo pet lica.

Konkurisali su savjetnica u budvanskom Sekretirijatu za privredu i finansije Elvira Pupović, raniji rukovodilac Forenzičkog centra Sreten Radonjić, advokat Željko Tomović i zaposleni u Upravi za antikorupcijsku inicijativu Dušan Drakić i Mladen Tomović.

Pored opštih uslova za rad u državnim organima, kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje i deset godina radnog iskustva, od čega najmanje pet godina u vršenju poslova iz oblasti borbe protiv korupcije ili zaštite ljudskih prava.

Kandidat za direktora Agencije za sprječevanje korupcije dužan je da dostavi i obrazloženi predlog programa rada i ključnih prioriteta Agencije.

Savjet Agencije za sprječavanje antikorupcije formiran je u julu. Predsjednik Savjeta je Goranka Vučinić, a članovi Vanja Ćalović, Bojan Obrenović, Ristan Stijepović i Radule Žurić.

Članove Savjeta izabrao je parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni su izabrani na četiri godine i mogu biti birani na tu funkciju najviše dva puta.

Bonus video: