Pavlović pisala Kovačevićevoj: Zaustaviti iznajmljivanje i otuđivanje socijalnih stanova

Predstavnice mreže žena PzP-a je svjesna da će uvjek biti prisutno nezadovoljstvo oko raspodjele stanova ali zato smatra da je neophodna revizija, kako bi se stalo na put malverzacijama
1 komentar(a)
Iva Pavlović, Foto: PzP
Iva Pavlović, Foto: PzP
Ažurirano: 23.09.2015. 09:55h

Predstavnica mreže žena PzP-a, Iva Pavlović uputila je pismo ministarki rada i socijalnog staranja Zorici Kovačević, povodom raspodjele takozvanih socijalnih stanova.

U otvorenom pismu Pavlovićka podsjeća na ugovor kojim se precizira da se stanovi, namjenjeni građanima u stanju socijalne potrebe, ne smiju izdavati niti oruđivati.

"Zabrinjava nas, da i pored toga što je oko 15% stanovništva, čak i prema zvaničnoj statistici, u zoni apsolutnog siromaštva, te da je preko 50% stanovništva u kategoriji siromašnih, dok stanove koji su namijenjeni ljudima u stanju socijalne potrebe dobija neko ko ih zloupotrebljava, prije svega rentirajući ih trećim licima", piše u pismu Pavlović.

Predstavnica mreže žena PzP-a ističe je svjesna da će uvjek biti prisutno nezadovoljstvo oko raspodjele stanova ali zato smatra da je neophodna revizija, kako bi se stalo na put malverzacijama.

"Takođe, treba provjeriti , da li su oni koji su dobili stanove na korišćenje u međuvremenu riješili svoje probleme, te ih podsjetiti da iste vrate, kako bi se oni dali onima kojima su u ovom trenutku najpotrebniji, a samim tim pomoglo što većem broju socijalno ugroženih građana", navodi se u otvorenom pismu upućenom ministarki Kovačević.

Bonus video: