Demokrate vjernicima čestitale Kurban bajram

"Kad bi se fokusirali na ono što nas spaja, čega je neuporedivo više u odnosu na ono što nas, eventualno, razdvaja, pomenute vrline univerzalnog smisla bile bi nam svima mnogo dostižnije"
4 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 22.09.2015. 11:39h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić čestitao je reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti predstojeći Kurban bajram, poželevši da im donese radost, sreću i napredak.

Demokrate su podsjetile na vrijednosti, na koje, kako navode, naročito u situaciji kada se pokušavaju dovesti u pitanje vađenjem rigidnih i necivilizacijskih nacrta zakona iz ladica, uvijek valja iznova ukazivati na međuetnički sklad, slogu i ljubav.

"Uostalom, to je nešto što nepogrešivo ide ruku pod ruku sa našim sloganom "Pobjede, a ne podjele"", kaže se u čestitci Bečića.

Demokrate navode da dijele vrijednosti koje stoje iza velikih praznika svih religija.

"Kad bi se fokusirali na ono što nas spaja, čega je neuporedivo više u odnosu na ono što nas, eventualno, razdvaja, pomenute vrline univerzalnog smisla bile bi nam svima mnogo dostižnije", kazao je Bečić.

On je poželio da ovaj blagdan, Kurban bajram, podstakne trajnije međukomšijsko razumijevanje i doprinese premošćavanju međuetničkih i međuvjerskih udaljenosti, radi opštedruštvenog boljitka i prosperiteta svih građana.

Bonus video: