Poskok pao s grane i ujeo bračni par iz Podgorice

Podgoričani, inače strastveni ljubitelji prirode, koji uobičavaju izlete, tokom kojih beru ljekovito bilje, toga dana odlučili su se da odu u Kučke planine, kako bi nabrali divljih drenjina
212 pregleda 63 komentar(a)
Kučke planine, Foto: Luka Zeković
Kučke planine, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2015. 05:39h

Podgoričanka S.L. (44) hospitalizovana je u Kliničkom centru, nakon što je prekjuče, dok je sa suprugom i djecom bila na izletu u Kučima, ujeo poskok.

Njen suprug, koga je otrovnica takođe ujela, pušten je na kućno liječenje nakon ukazane ljekarske pomoć.

Podgoričani, inače strastveni ljubitelji prirode, koji uobičavaju izlete, tokom kojih beru ljekovito bilje, toga dana odlučili su se da odu u Kučke planine, kako bi nabrali divljih drenjina.

Odlučili su da oberu manje drvo drenjine, kada im je sa obližnje grane pala otrovnica.

Poskok je prvo ujeo supruga, a potom S.L. koja je zadobila dva ujeda u potkoljenicu.

Uslijedila je panika, jer na izlet nijesu ponijeli ni serum, jer do sada nikada nijesu imali „bliski susret“ za otrovnim zmijama, a do bolnice je trebalo najmanje pola sata vožnje.

Odmah su, kako je “Vijestima” rečeno, ušli u automobil i za nepunih 20 minuta došli do prvog Doma zdravlja, odakle su upućeni u Urgentni centar. Nakon što im je dat serum, Podgoričanka, koja je pokazivala znake malaksalosti, te omamljenosti, smještena na hirurškom odjeljenju Kliničkog centra.

Bonus video: