Učili osnovce u Njegovuđi o štetnosti pušenja

“Ova posjeta spada u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda u okviru koje posjećujumo osnovne i srednje škole po Crnoj Gori,” kazao je sekretar Žarković
129 pregleda 1 komentar(a)
OŠ Vuk Knežević, Foto: Obrad Pješivac
OŠ Vuk Knežević, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 21.09.2015. 15:29h

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su OŠ „Vuk Knežević“ u Njegovuđi, realizujući jednu od aktivnosti u borbi protiv pušenja kod djece i mladih.

“Ova posjeta spada u našu stalnu aktivnost u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda u okviru koje posjećujumo osnovne i srednje škole po Crnoj Gori. Iskoristili smo je kako bi se razgovaralo sa direktorom Željkom Žugićem, učenicima i nastavnim osobljem škole o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti,” kazao je sekretar CDPR Domagoj Žarković.

Prilikom posjete uručena je i donacija koja obuhvata za svakog učenika škole po knjigu za lektiru i CD „Naša radost”.

“Namjera nam je da učenicima nametnemo što više obaveznog ali i slobodnog vremena koje bi provodili uz knjige i muziku koja odgovara njihovom uzrastu. Ovo je uvijek i način da podsjetimo, ne samo učenike, nastavno i ostalo školsko osoblje, nego i sve ostale da pušenje i njegove negativne posljedice prvenstveno utiču na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova, pa stoga apelujemo da se sa pušenjem ne počinje, a ukoliko ste pušač da ostavite pušenje ili bar pokušate da se odviknete od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije,” prenio je Žarković poruku koju je uputio osnovcima iz Šaranaca.

Bonus video: