Budva: Počinje jesenja sajamska sezona

Više od 70 odsto je novih izlagača, koji po prvi put predstavljaju aktivnosti, proizvode i usluge crnogorskom, i tržištu regiona na pragu građevinske sezone
0 komentar(a)
Jadranski sajam Budva, Foto: Vuk Lajović
Jadranski sajam Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.09.2015. 13:16h

Jesenju sajamsku sezonu na budvanskom Jadranskom sjamu, u srijedu 23. septembra otvaraju tri sajamske manifestacije- 37. Sajam građevinarstva, 3. Sajam energetike i jubilarni, 10. Sajam vode, vodovodi i sanitarne tehnologije „Posredstvom specijalizovanih sajamskih platformi predstaviće se 88 direktnih i indirektnih izlagača iz 12 zemalja, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Austrije, Italije, Finske, Mađarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Danske i Njemačke.

Više od 70 odsto je novih izlagača, koji po prvi put predstavljaju aktivnosti, proizvode i usluge crnogorskom, i tržištu regiona na pragu građevinske sezone.

Samostalni nastupi na izložbama, kao i organizovani, kolektivni nastupi renomiranih inostranih izlagača su pokazatelj ispoljenog interesa i još jedna potvrda značaja sajamskih manifestacija, koje u kontinuitetu predstavljaju tržištu nove kompanije i proizvode, doprinose dinamiziranju privredne saradnje, razvoja i internacionalizaciji poslovanja kompanija u Crnoj Gori“, kazao je izvršni direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković na konferenciji za novinare

Napominjući da se Sajam građevinarstva se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva održivog razvoja i turizma, Bujković je dodao da prvi put se u Crnoj Gori predstavljaju kompanije regije Abruco, koje posluju u sektorima građevinarstva, energetike i voda, kao i Udruženje privrednika Confindustria Abruzzo.

„Sajam energetike iz godine u godinu potvrđuje poslovni potencijal, i uz tradicionalno prisustvo crnogorskih kompanija i njihovih principala tehnoloških lidera tržišta energetike, ove godine učestvuje i 16 čeških kompanija iz energetskog sektora.

Jubilarni, 10. Sajam voda, vodovoda i sanitarnih tehnologija prezentiraće publici niz inovativnih rješenja i proizvoda u popularnom i zastupljenom segmentu bazena i bazenske tehnike, hemikalija, tretmana otpadnih voda, cijevnih sistema te rješenja za pripremu vode za vodovode, industriju i domaćinstva.

U programskom dijelu izdvajamo prezentaciju iskustava primjene inovativne tehnologije ultrafiltracije pijaće vode”, najavio ej Bujković.

Po tradiciji, za najuspješniju sajamsku prezentaciju biće dodijeljeno priznanje Jadranskog sajma Expo Trophy.

Bonus video: