Borci i antifašisti iz Tivta boravili u Pivi i na Durmitoru

Kišovito vrijeme nije ih omelo da posjete Crno jezero i vidikovac Ćurevac nakon čega su otputovali u Boku
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2015. 11:54h

Udruženje boraca NOR-a i antifašista iz Tivta sa 30 svojih članova, među njima i dosta mladih, ovog vikenda organizovalo je izlet pod sloganom „Upoznaj domovinu da bi je više volio“.

Oni su boravili u Pivi i na Durmitoru i, kako kaže predsjednik Udruženja Dragiša Ćosović, svugdje naišli na srdačan doček.

"Pored jedinstvenih prirodnih ljepota program je predviđao i obilazak kulturno istorijskih spomenika. Ne samo onih koji nas podsjećaju na događaje iz narodno oslobodilačkog rata. Prelijepe utiske nosimo nakon subotnje posjete manastiru Piva gdje smo srdačno primljeni od sveštenstva. Uz to doživjeli smo impresivne trenutke prilikom obilaska grandiozne brane u Mratinju. Puni smo utisaka i kad je u pitanju akumulaciono jezero, kanjon Pive, nedirnuta ljepota predjela na pivskoj planini i doček u restoranu „Milogora“ na Trsi", kaže Ćosović.

U subotu popodne Tivćani su, iz autobusa, vidjeli nadaleko poznate kadrove Prutaša i ostalih prirodnih ljepota južnog dijela Durmitora. Nakon noćenja u hotelu „Gorske oči“ na Žabljaku danas prije podne, zajedno sa kolegama sa Žabljaka, položili su vijenac na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora.

Kišovito vrijeme nije ih omelo da posjete Crno jezero i vidikovac Ćurevac nakon čega su otputovali u Boku.

Galerija

Bonus video: