Uništeno četiri tone neispravne pršute

U Upravi za inspekcijske poslove tvrde da rezultati pokazuju da je meso bilo "izmijenjenih senzorskih osobina i nedovoljne zrelosti", što ne odgovara Zakonu o bezbjednosti hrane, ni Pravilniku o kvalitetu i drugim zahtjevima za proizvode od mesa
330 pregleda 8 komentar(a)
Pršut
Pršut
Ažurirano: 19.09.2015. 15:12h

Gotovo četiri tone neispravne pršute vraćeno je krajem jula sa granice sa Srbijom, a potom i uništeno na deponiji, u prisustvu policije. Iz Uprave za inspekcijske poslove "Vijestima" je potvrđeno da je pršuta firme “LL Korać” Dragana Koraća iz Podgorice, bila vrijedna oko 50.000 eura.

Naglasili su da se početkom avgusta Korać obratio Veterinarskoj inspekciji, nakon čega je stručni tim Instituta za javno zdravlje ispitivao uzorak mesa.

U Upravi za inspekcijske poslove tvrde da rezultati pokazuju da je meso bilo "izmijenjenih senzorskih osobina i nedovoljne zrelosti", što ne odgovara Zakonu o bezbjednosti hrane, ni Pravilniku o kvalitetu i drugim zahtjevima za proizvode od mesa.

Istakli su da su, u dogovoru sa Koraćem, koji nije zahtijevao naknadne analize u drugim laboratorijama, donijeli rješenje o uništenju pošiljke.

"Pošiljku je pratila policija, kao i nadležni veterinarski inspektor od skladišta do deponije”, kazali su, istakavši da je pošiljka uništena i da kao dokaz postoji fotografija i vagarski list preduzeća "Deponija".

Bonus video: